w3c

Van Digital 132 naar Evolution en vice versa!

Van Digital 132 naar Evolution en vice versa!

Regelmatig ontvangen wij de vraag of je de auto’s van Digital 132 ook kunt gebruiken op een racebaan van Evolution of andersom. Dit kan zeker en daarom de hoogste tijd dat wij hier dan ook aandacht aan besteden. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen en mogelijkheden die Carrera je biedt.

Analoge vs. Digitale technologie

Voordat we naar de auto’s gaan kijken is het belangrijk om te begrijpen dat Evolution gebaseerd is op Analoge technologie en Digital 132 op digitale technologie. De verzamelaars van Carrera weten dit ongetwijfeld en wij zien dat het vaak een bewuste keuze is van mensen voor welk platform ze kiezen.

De auto’s en banen van Evolution hebben een lager prijspunt maar bieden zeker de unieke race ervaring waar je naar op zoek bent als je met een racebaan aan het racen bent. Digital 132 biedt door het digitale platform weer meer extra’s zowel visueel als in geluid. Daarnaast biedt Digital 132 ook meer mogelijkheden qua uitbreiding van je racebaan die met name de race ervaring ten goede komt.

Ieder jaar brengt Carrera nieuwe modellen uit en vaak worden deze nieuwe modellen zowel in een Digital 132 of Evolution variant op de markt gebracht. Toch zijn er uitzonderingen en dan is goed om te weten dat je de auto’s om kunt bouwen van het ene naar het andere platform.

Digital 132 auto op een Evolution racebaan

De Carrera Digital 132 zijn zeer eenvoudig te gebruiken op een Evolution racebaan. Iedere auto bevat aan de onderkant een schakelaar waarmee je de polariteit kunt aanpassen van Digital naar Analoog en weer terug. Door de schakelaar op de juiste stand te zetten zal de auto rijden op een Digital 132 of een Evolution racebaan. Als aandachtspunt geven we wel mee dat niet alle functionaliteiten die je gewend bent van een Digital 132 auto ook functioneren op een Evolution baan. Dit heeft ermee te maken dat Evolution een analoge technologie is. Maar het belangrijkste doel, racen, is zeker geen enkel probleem.

Evolution auto op een Digital 132 racebaan

Om een Evolution auto te laten rijden op een Digital 132 is zeker mogelijk maar is wel iets meer werk dan andersom. Je moet namelijk eerst de decoder die binnenin de auto zit vervangen voor een Digitale decoder. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar is eigenlijk heel eenvoudig en iedereen kan het. Het is wel belangrijk dat je de juiste digitale decoder kiest voor de auto die je wilt ombouwen.

Je hebt de standaard digitale decoder (artikel 26732) die geschikt is voor de standaard auto’s. Voor de F1 auto’s heb je de digitale decoder met artikel 26740 nodig. Wil je een Evolution auto ombouwen die voorzien is van zwaailichten dan heb je de digitale decoder met artikel 26743 nodig.

Samenvattend is het dus mogelijk om de auto’s van beide platformen met elkaar uit te wisselen. Dit is ook handig als je altijd een Evolution racebaan hebt gebruikt maar over wilt overstappen op een Digital 132 racebaan. Je kunt namelijk niet alleen de auto’s ombouwen maar ook je bestaande racebaan onderdelen. Genoeg keuze dus. Heb je nog vragen of weet je niet precies wat je nodig hebt, stuur ons een mailtje en wij helpen je graag.

Michel

op Jul 7, 2023